Zorgeloos genieten

Zorgeloos genieten van uw sfeervolle haard, dat is wat we u willen bieden. Toch kan het voorkomen dat een haard of kachel gerepareerd of onderhouden moet worden. Daarom hebben wij, speciaal voor onze klanten, een netwerk van onderhoudsmonteurs om de meest uiteenlopende problemen op te lossen. Met dit netwerk kunnen we door het hele land het onderhoud aanbieden. Regionaal doen we dat zelfs met onze eigen monteurs.

Werkt uw haard of kachel niet meer zoals het hoort? Neem dan snel contact met ons op. Dan helpen wij u zo snel mogelijk.

   0548-521928

   info@sfeerhuisbaan.nl

U kunt ook zelf een controle uitvoeren. Hieronder hebben we enkele belangrijke tips voor het onderhoud van gashaarden en houtkachels op een rijtje gezet.

Tips voor gashaarden

Het komt de kwaliteit van uw gashaard ten goede als u jaarlijks uw haard onderhoudt en nakijkt. Maar wat is belangrijk om te controleren? Waar let een monteur op bij een onderhoudsbeurt van een gashaard? Hieronder een kort overzicht:

1. Inspecteer het toestel, de gas- en elektra-aansluitingen en de aansluiting van de rookgasafvoer/luchttoevoer zover mogelijk.
2. Controleer en reinig de brander(s) en de waakvlam, kooltjes of houtstammen en glasruiten.
3. Zet de kooltjes en houtstammen volgens het instructieboekje terug op de originele plaats, mits aanwezig.
4. Controleer of het gas regelblok, het thermokoppelcircuit of ionisatiebeveiliging of ontsteking nog correct werkt.
5. Controleer de voordruk en branderdruk.
6. Controleer zowel de batterijen als de werking van de afstandsbediening.
7. Repareer of vervang onderdelen indien dit noodzakelijk is voor de veiligheid of een goed functioneren.

Sommige termen zijn lastig te begrijpen. Dat is ook waarom het verstandig is om een monteur te raadplegen. Voor die stappen is namelijk nodig dat de controleur de vakspecifieke kennis bezit.

Tips voor houtkachels:

Een belangrijke veiligheidsmaatregel is het schoonmaken van het rookkanaal. Laat minimaal één keer per jaar de schoorsteen reinigen door een erkende schoorsteenveger. Op de site van de ASPB (Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond) vindt u een erkende schoorsteenveger bij u in de buurt. Het is het meest praktisch om dit voorafgaand aan het stookseizoen te doen. Bij intensief gebruik van de kachel kan het verstandig zijn om de schoorsteen een keer vaker te laten vegen.

Controleer daarnaast de slijtageonderdelen van uw houtkachel. Denk hierbij aan het binnenwerk van de kachel (binnenplaten), koord aan de binnenkant van de haarddeur. Twijfelt u? Neem gerust contact met ons op!

Bezig met laden...