Natuursteen schouwen

Een natuurstenen schouw bij Sfeerhuis Baan

Een haard of schouw, stijlvol omlijst met een natuurstenen schouw. Een schitterende combinatie die een huiskamer direct vervult met een soort middeleeuwse nostalgie. Zoekt u een strakke schouw voor uw moderne kamer, of bent u juist op zoek naar een sierlijke schouw? Laat u inspireren. Hieronder ziet u het assortiment van Sfeerhuis Baan. Wilt u zo’n natuurstenen schouw liever in het écht zien? In onze showroom staan enkele schouwen opgesteld. Kom gerust eens langs om ze te bekijken.

Artikelen 1 tot 12 van 30 in totaal

per pagina

DRU plateau Scenic 70

Adviesprijs € 1.930,00

HAVE schouw Montreux

Adviesprijs € 3.175,00

HAVE schouw Montreux Hoog

Adviesprijs € 3.695,00

HAVE schouw Nevada

Adviesprijs € 1.695,00

HAVE schouw Santiago

Adviesprijs € 2.075,00

HAVE schouw Stein

Adviesprijs € 1.795,00

HAVE schouw Stein S

Adviesprijs € 2.250,00

HAVE schouw Toronto

Adviesprijs € 1.695,00

HAVE schouw Toronto E

Adviesprijs € 1.695,00

HAVE schouw Virginia

Adviesprijs € 1.725,00

HAVE schouw Utah

Adviesprijs € 3.295,00

Soorten natuursteen

Deze steensoort is natuurlijk gevormd. Dat wil zeggen dat het zodanig in de natuur wordt aangetroffen. Na eventuele bewerking is deze steensoort goed bruikbaar als bouwmateriaal. Er zijn verschillende steensoorten, die op verschillende manieren behandeld kunnen worden. Zo kunt u uw eigen, unieke combinatie maken die het beste bij uw woonkamer past. Er zijn twee soorten natuursteen: kalkzandsteen en marmerachtig.

Natuursteen behandelen

Voordat de natuursteen als schouw gebruikt kan worden, wordt de steen op een speciale manier behandeld. De gebruikte natuursteen wordt op vier manieren behandeld:

1. Natuursteen polijsten

Het polijsten van natuursteen is eigenlijk een speciale manier van schuren, waardoor het oppervlak glad en glimmend wordt en schoon oogt.

2. Natuursteen zoeten

Bij het zoeten wordt de natuursteen met fijnkorrelige schuurmiddelen bewerkt. De kleur van het oppervlak wordt hierdoor donkerder en dieper. In tegenstelling tot polijsten, is gezoet natuursteen niet-glanzend.

3. Natuursteen schuren

Door te schuren wordt de natuursteen dof gemaakt. Net als het opschuren van lakverf, wordt het oppervlak wat doffer. Daarnaast voelt het oppervlak na het schuren wat ruwer aan.

4. Natuursteen zandstralen

Deze behandeling zorgt voor een bijzonder, wat ruwer effect. Door te zandstralen worden namelijk de zachtere plekken in de natuursteen weg gestraald. Net als in de natuur, is het oppervlak dan wat grilliger.

Natuurstenen schouw impregneren

Is het verstandig om je schouw te impregneren? De één zegt van wel, de ander van niet. Maar wat is nu de beste keuze?

Maar eerst: wat houdt impregneren van natuursteen in? Impregneren is een techniek om natuursteen bestendig te maken tegen water. Hierbij wordt een flinterdun en onzichtbaar laagje aangebracht, zodat het in het vervolg het vuil en water wordt afgestoot. Zodoende blijft de schouw beschermt tegen vuil en water.

De natuurstenen schouwen van marmer hebben deze behandeling niet nodig. Deze natuursteen is van zichzelf al hard en waterafstotend. Voor de natuurstenen schouwen van kalkzandsteen heeft deze behandeling wel nut. Kalkzandsteen is namelijk een relatief poreus steensoort, zodat het snel water en andere vloeistoffen opneemt. Een behandeling als impregneren is dan zeker het overwegen waard.

 

Bezig met laden...