Rijssen - Wanders S 60

Deze foto is gemaakt in de woonkamer van familie Kwintenberg. Een groot verschil als je het vergelijkt met de oude haard. Op dit rookkanaal was namelijk een open haard aangesloten. En met rondlopende kinderen, was de familie flink gebaat bij meer veiligheid.

Zodoende worden de werkzaamheden rondom het verwijderen van de oude haard gestart. De oude haard is uit de schoorsteen gesloopt, er is ruimte gemaakt voor een nis. Kortom: er is vooraf een hoop werk verzet door de bewoners zelf. De nieuwe houtkachel wordt door de monteurs Sfeerhuis Baan geleverd en geïnstalleerd, om de veiligheid en garantie te waarborgen. Voor de verdere afwerking steekt de familie Kwintenberg de handen weer flink uit de mouwen.

De overstap van een open haard naar een houtkachel zoals de Wanders S 60 is niet ongebruikelijk. Deze houtkachel heeft namelijk een aanzienlijk hoger rendement. Zo is er veel minder hout nodig om genoeg warmte te krijgen. Bovendien wordt de warmte nu door de gehele kamer verspreid dankzij de convectieroosters in de schouw. Daarnaast is de houtkachel aanzienlijk veiliger dan een open haard. Rondspattende vonkjes zijn geen gevaar meer en tussendoor snel wat boodschappen doen kan nu met een gerust hart.

Datum: September 08, 2017
Categorie: Gerealiseerde projecten
Klant: Familie Kwintenberg - Rijssen

Andere projecten

Bezig met laden...