Rijssen - Nestor Martin H 25

Als toevoeging aan hun woonkamer is familie Dannenberg op zoek naar een haard. Niet alleen omdat er ruimte beschikbaar is, maar vooral om extra sfeer te brengen. Om inspiratie op te doen, komen ze bij ons in de showroom. Daar worden ze uitgebreid geholpen door één van onze adviseurs. Het is goed te merken dat er vooraf al is nagedacht over een haard. Ze weten namelijk goed wat ze willen. Dat is natuurlijk makkelijk in het uitzoeken en bovendien een praktische basis voor een advies.

Allereerst is de ruimte vooral beschikbaar in de woonkamer zelf. Dat betekent dat er geen ruimte is voor een rookkanaal op via de bovenverdieping. Als oplossing daarvoor kan een gashaard via de gevel naar buiten, in plaats van via het dak. Daarnaast is het de wens om de haard te versieren met een hoge schouw. Die combinatie komt het beste tot zijn recht met vrijstaande haard. Zodoende wordt de focus gelegd op vrijstaande gashaarden. Dan is het nog een kwestie van stijl en smaak. Binnen die kaders is de keuze uiteindelijke gevallen op de Nestor Martin H 25, tegenwoordig vernieuwd en verbeterd verkrijgbaar als Nestor Martin S 25 H. De haard wordt omgeven door een traditionele, hoge schouw zoals op de foto te zien. Deze schouw, de Monaco hoog, is tussen de 1,60 en 1,80 meter hoog. Aan de bovenkant wordt een koof toegevoegd, zodat de blinde muur nu doorbroken wordt.

Het rookkanaal van de gashaard is door de monteurs van Sfeerhuis Baan door de gevel naar buiten geleid. Bovendien zijn de koof en schouw geplaatst en afgewerkt, zodat het totaalplaatje compleet is.
Datum: January 09, 2009
Categorie: Gerealiseerde projecten
Klant: Familie Dannenberg - Rijssen

Andere projecten

Bezig met laden...