Nijverdal - Wanders Square 60

De familie Römer is op zoek naar een nieuwe houtkachel. De open haard gaat de deur uit, nu is het tijd voor wat nieuws. Het liefst een houtkachel die, zonder al te veel aanpassingen, past in de huidige situatie. Dat leidt al snel tot een inzet haard. Dit type houtkachel is makkelijk in bestaande situaties in te passen, waarbij er nauwelijks breekwerk nodig is.

De volgende stap is betreft het bepalen van de afmetingen. Hoeveel ruimte is er beschikbaar, welke inzet haard past daar het beste bij? In deze situatie past de Wanders Square 60 het best. Deze houtkachel heeft een vermogen van 7 kW. Dat is niet heel veel, maar daardoor is het uitstekend geschikt voor kamers met een gemiddelde grootte. Zodoende moet namelijk volop gestookt worden om de kamer te verwarmen. Dat levert absoluut het mooiste vuur op.

Sfeerhuis Baan heeft de haard gemonteerd en aangesloten. Een hele vooruitgang, zeker in vergelijking met een open haard. Het is nu niet alleen veiliger stoken, maar het rendement is ook aanzienlijk verbeterd. Onder andere dankzij het Chamoflex in de achterwand. Dit materiaal houdt de warmte langer vast, wat vervolgens weer zorgt voor een warmere en schonere verbranding.
Datum: April 17, 2012
Categorie: Gerealiseerde projecten
Klant: Familie Römer - Nijverdal

Andere projecten

Bezig met laden...