Rijssen - DRU Maestro 80/3

Deze sfeervolle foto is genomen in de woonkamer van de familie Nijveld in Rijssen. Deze Maestro 80/3 creëert een rustgevend en gezellig beeld. Toch was, hoewel je dat niet zou verwachten, het traject richting het resultaat op z’n minst bijzonder te noemen.

Tijdens het oriënterend gesprek kwam namelijk duidelijk naar voren dat men zeer gecharmeerd was van een houtkachel, vooral vanwege de natuurlijke vlammen. Een duidelijke voorkeur op het optische vlak.

Maar bij het uitwerken van het idee kwam de eerste horde tevoorschijn. Het rookkanaal van een houtkachel moet, volgens de vuistregel, boven de nok uitsteken. En dat was een tegenvaller. Het is optische namelijk niet aantrekkelijk om vanaf een plat dak een rookkanaal tot aan de nok op te trekken. En dan ontdek je als adviseur hoe belangrijk het is om goed naar de klant te luisteren!

Met deze Maestro 80/3 kon het rookkanaal namelijk beperkt worden tot maximaal 70 cm. En daar waren ze heel blij mee. Toch waren ze nog niet helemaal overtuigd, omdat ze zich nog wel zorgen maakten over het vlammenspel van een gashaard. Daarom brachten ze een bezoek aan onze showroom, waar ze deze haard konden zien branden. En dat heeft ze volledig overtuigd. Door de speelsheid van de vlammen is het vuur haast identiek aan de natuurlijke vlammen van brandend hout.

Dat was de route richting dit resultaat. Zo zijn de wensen van de klant optimaal gecombineerd met de kennis van de adviseur. Met als finishing touch de strakke ombouw, met opvallend veel opbergruimte. De rest van de muur kan daardoor kastvrij blijven, om zodoende een groots en ruimtelijk effect te creëren.

Datum: September 08, 2017
Categorie: Gerealiseerde projecten
Klant: Familie Nijveld - Rijssen

Andere projecten

Bezig met laden...