Vrijstaande houtkachels

Een vrijstaande houtkachel van Sfeerhuis Baan

Bent u op zoek naar een vrijstaande houtkachel? Wordt u blij van een genoeglijk verwarmde woonkamer gevuld met de heerlijke geur van brandend hout? Dan bent u hier op de juiste plek. Hieronder vindt u ons assortiment wat betreft de vrijstaande houtkachels. In allerlei soorten en maten, van uiteenlopende merken en in verschillende kleuren. Heeft u behoefte aan extra informatie, of heeft u een houtkachel gevonden die u graag in het echt wilt zien? U bent van harte welkom in onze showroom in Rijssen, waar veel (brandende) houtkachels staan opgesteld. Onze medewerkers nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Artikelen 1 tot 12 van 155 in totaal

per pagina

Jotul F 273 houtkachel (showroommodel)

Adviesprijs € 3.295,00

Onze prijs € 2.295,00

Wiking Miro 4 houtkachel

Adviesprijs € 2.245,00

Jotul F 305 R B houtkachel

Adviesprijs € 3.450,00

Jotul F 305 R LL houtkachel

Adviesprijs € 3.450,00

Jotul F 105 R LL houtkachel

Adviesprijs € 2.525,00

Jotul F 105 R B houtkachel

Adviesprijs € 2.525,00

Jotul F 162 houtkachel

Adviesprijs € 2.525,00

Jotul F 163 houtkachel

Adviesprijs € 2.745,00

Jotul F 100 ECO houtkachel

Adviesprijs € 2.085,00

Wat is het voordeel van een vrijstaande houtkachel?

Een vrijstaande houtkachel biedt drie specifieke voordelen:

1. Ten eerste kan een vrijstaande houtkachel u een aanzienlijk lagere energierekening bezorgen. Niet alleen vanwege de hogere olie- en gasprijzen op dit moment, maar vooral vanwege het verhoogde rendement van deze kachels. Dat is namelijk tot wel 80 procent toegenomen. Een voorbeeld hiervan is de houtkachel met speksteen, waarvan bekend is dat speksteen langer warm blijft en gedurende een langere periode de warmte verspreidt. 
2. Ten tweede heeft u voor een vrijstaande houtkachel minder ruimte nodig dan bijvoorbeeld bij een inbouw houtkachel. Vrij eenvoudig, omdat de vrijstaande houtkachel zonder schouw of haardmeubel geplaatst kan worden. 
3. Als laatste geeft een vrijstaande houtkachel aan alle vier zijden warmte af. De warmte kan zich vrij verspreiden, omdat het niet wordt tegengehouden door een muur of schouw.

Het rookkanaal van een vrijstaande houtkachel

Het grootste verschil binnen de beschikbare modellen van vrijstaande houtkachels, is de plek waar het rookkanaal wordt aangesloten. Het rookkanaal kan op twee plekken worden aangesloten: aan de bovenkant of aan de achterkant. Qua functionaliteit maakt dit geen verschil. Wel is het zo dat in bestaande schouwen vaak een model met de aansluiting aan de achterkant wordt geplaatst, omdat dat vaak de meest praktische oplossing is.

Top 10 mooiste vrijstaande houtkachels

Het ruime assortiment aan vrijstaande houtkachels op onze website varieert van zeer strakke en moderne modellen tot nostalgische gietijzeren modellen. Sfeerhuis Baan voert onder meer merken als Altech, Dovre, DRU, Faber, Helex, Janus, Morso, Wanders en Wiking. Om u alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij een top 10 van de mooiste vrijstaande houtkachels samengesteld. Een haard gevonden die u graag in het echt wilt bekijken? Kom gerust langs in onze showroom. U treft hier niet alleen vele (brandende) modellen, maar ook staan onze medewerkers paraat om uw vragen te beantwoorden.

Bezig met laden...