Inzet houtkachels

Een inzethaard van Sfeerhuis Baan

Heeft u net een nieuw huis gekocht, maar de schouw is niet geheel naar uw smaak? U wilt, na al die jaren, een keer uw schouw moderniseren, maar u heeft geen zin in een grote verbouwing? Als u één van deze vragen met ‘ja’ heeft beantwoord, lijkt het erop dat een inzet houtkachel de perfecte oplossing voor u is. Een inzet houtkachel is namelijk heel eenvoudig in een bestaande schouw of haard te plaatsen. Bovendien is bij een inzethaard het rookkanaal volledig weggewerkt én houden de glasdeuren van uw houtkachel de vonken tegen. Zo krijgt uw woonkamer, met slechts weinig middelen, een strakke en nieuwe uitstraling! Bekijk online ons assortiment of kom langs in onze showroom om diverse voorbeelden te bekijken!

Artikelen 1 tot 12 van 27 in totaal

per pagina

Wanders S 60 houtkachel

Adviesprijs € 2.050,00

Wanders S 75 houtkachel

Adviesprijs € 3.150,00

Wanders S 68 houtkachel

Adviesprijs € 2.495,00

Wanders S 60 hoek houtkachel

Adviesprijs € 2.625,00

Wanders S 75 hoek houtkachel

Adviesprijs € 3.050,00

Wanders Marvic houtkachel

Adviesprijs € 1.995,00

Wat is een inzet houtkachel?

Een inzet houtkachel is een gesloten haard die in een bestaande open haard wordt geplaatst. De deuren schermen nu het open vuur af, zodat het gevaar van rondspattende vonken verleden tijd is. Dankzij de glasdeuren kunt u nog steeds genieten van smeulend hout en lekkende vlammen.

Wat is het voordeel van een inzethaard?

Een inzethaard of inzet houtkachel biedt een aantal voordelen:

1. Ten eerste is een inzet houtkachel heel eenvoudig te plaatsen. De beschikbare ruimte wordt opgemeten en uw kachel wordt geplaatst. Dat is het enige wat nodig is, waarna u heerlijk kunt genieten van uw nieuwe inzet houtkachel.
2. Ook heeft een inzethaard een heel hoog rendement. In vergelijking met een open haard, die een rendement van tussen de 10-20% heeft, is een inzet houtkachel veel rendabeler. Met een rendement van wel 85 procent wordt de keuze al een stuk makkelijker. Zeker in het kader van milieubewuste keuzes, is dit een steeds belangrijker argument.
3. Daarnaast geeft een inzet houtkachel ook veel rust en veiligheid. Nu hoeft u niet meer bang te zijn met kinderen in de buurt. De haard aan en snel nog even naar de supermarkt een boodschap doen? Dat is nu geen probleem meer. Uw bewegingsvrijheid neemt flink toe, met dank aan de beschermende werking van de inzet houtkachel.
4. Als laatste voordeel kan bij een inzethaard het rookkanaal weggewerkt worden. Geen afvoer meer in het zicht, alleen nog maar genieten van het prachtig schouwspel van lekkende vlammen.

Advies nodig?

Wilt u advies over een inzet houtkachel in uw woonkamer? Bent u op zoek naar de beste oplossing in uw situatie? Kom dan langs in onze showroom. Niet alleen om onze modellen te bekijken, zoals de Wanders S 60, de Wanders S 75 hoek, de Wanders Square 60 of de (driezijdige) Wanders Square 68 Trilateral, maar ook om advies op maat te krijgen. Van harte welkom!

Bezig met laden...