Inbouw houtkachels

Inbouw houtkachel bij Sfeerhuis Baan

Een prachtige, sfeervolle houtkachel in uw woonkamer in laten bouwen? Daar zijn talloze manieren voor te bedenken. Een inbouw houtkachel zoals u die in gedachten heeft? Daar is maar één uitvoering van: die van u. Bij Sfeerhuis Baan kunt u terecht voor de houtkachel zoals u die in gedachten heeft. U kunt naar hartenlust rondkijken in ons online assortiment. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom, zodat u het sfeerverrijkende effect van een inbouw houtkachel zelf kunt beleven. U bent dan tegelijkertijd aan het juiste adres om uw voorkeuren te combineren met de kennis en expertise van onze medewerkers, zodat uw specifieke wensen vertaald kunnen worden in de houtkachel van uw dromen.

Artikelen 1 tot 12 van 76 in totaal

per pagina

Spartherm Mini Sh houtkachel

Adviesprijs € 3.040,00

Wat is een inbouw houtkachel?

Een inbouw houtkachel is precies wat de term woord al zegt: een houtkachel die is ingebouwd. Met andere woorden: u kunt volop genieten van het schouwspel van lekkende vlammen, terwijl de overige delen van de haard zijn weggewerkt in de ombouw. Maatwerk, speciaal voor u. Wat betreft een inbouw houtkachel zijn er twee hoofdgroepen: een liftdeurhaard of een haard met een traditionele haarddeur.

De voordelen van de liftdeurhaard

Een liftdeurhaard bevat een liftsysteem waarmee u de glazen schuifdeur kunt openen en sluiten. Dit biedt drie wezenlijke voordelen:

1. U heeft vrij zicht op de dansende vlammen als u met een geopende ruit stookt. Het zicht wordt niet belemmerd door mogelijke roetvorming op de ruit.
2. U kunt met volle teugen genieten van de overheerlijke geur van brandend hout. Samen met het geluid van knappend hout, zijn dit ultieme ingrediënten voor een knettergezellige huiskamer.
3. Stoken met een gesloten ruit levert een zeer hoog rendement op, tot wel 85 procent!

Bij een inbouwhaard voorzien van traditionele draaideuren kunt u uitsluitend met gesloten deuren stoken. Echter, dit levert u een vergelijkbaar hoog rendement op. En als gevolg van de efficiënte verbranding blijven de ruiten nagenoeg roetvrij, zodat u alsnog tijdloos kunt staren naar het spel van de vuurtongen.

Opties voor vuurzicht

Daarnaast kunt u bij beide inbouw houtkachels zelf bepalen hoe u het vuur wilt zien. U kunt het vuur van één kant bekijken, ook wel front haard genoemd. Maar u kunt ook kiezen voor een hoekkachel, voor een kachel met drie glaszijden of voor een doorkijk haard. Daarnaast biedt Sfeerhuis Baan u de keuze uit onder meer kachels van de merken Barbas, Contura, Dovre, Hwam, M-Design, Scan, Spartherm en Wanders.

Stel uw vraag!

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is de kans aanwezig dat u nog enkele vragen heeft. Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom. U kunt hier, onder genot van een kopje koffie, zich laten informeren en inspireren.

Bezig met laden...