Houtkachels voor buiten

Een houtkachel voor buiten bij Sfeerhuis Baan

Zo tussen het zomer- en herfstseizoen in, als het ’s avonds wat frisser en donkerder wordt, wat is het dan heerlijk om nog even lekker buiten te kunnen zitten. Ontspannen in de luwte, kostelijk genieten van een drankje, de aangename warmte die de houtkachel voor buiten verspreidt. Wordt u daar ook zo rustig van? Wilt u ook zo intens genieten van zo’n sfeervolle nazomerse avond? Hieronder vindt u onze houtkachels voor buiten. Wilt u ze liever in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom.

4 artikel(en)

per pagina

Excellent Cube 16

Adviesprijs € 379,00

Jotul Terrazza buitenhaard

Adviesprijs € 595,00

Wanders Jens

Adviesprijs € 295,00

Dik Geurts Oval

Adviesprijs € 450,00

Wat is een houtkachel voor buiten?

Bij de productie van een houtkachel voor buiten, ook wel een buitenhaard, is er rekening gehouden met het feit dat deze kachels in weer en wind buiten staan. Niet dat ze nu volledig roestvrij zijn, maar veel houtkachels worden wel door middel van coating extra beschermd.

Voordelen van een houtkachel voor buiten

Wat is nu het voordeel van een buitenhaard? Hieronder worden er drie genoemd:

1. Allereerst biedt het de mogelijkheid om, ook op de frissere nazomerse dagen, een gezellige avond buiten door te brengen. Niet alleen steekt het vuur prachtig af tegen het donker, ook het heerlijke warmte van de buitenhaard draagt bij aan een heerlijke avond ontspannen.
2. De rook wordt door het rookkanaal afgevoerd, zodat er veel minder rook vrijkomt dan bij een vuurkorf. Zeker bij een buitenhaard met pijp, door de trek van de wind wordt de rook daar doorheen getrokken.
3. Een terrashaard of buitenhaard geeft veel stralingswarmte af. Natuurlijk hangt het af van het type, maar veel buitenhaarden zijn gemaakt van materiaal zoals staal of gietijzer. Dit materiaal neemt warmte op, en geeft dat vervolgens weer af. Zo ontstaat er een behagelijke warmte rondom de haard.

Meer weten over een houtkachel voor buiten?

Wilt u graag meer weten over een houtkachel voor buiten? Schroom niet, stel uw vraag. U kunt ons bereiken via info@sfeerhuisbaan.nl of via 0548-521928. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u uw vragen stellen aan één van onze medewerkers, zodat zij u advies op maat kunnen geven.

Bezig met laden...